IMG-LOGO

Quiz: de slimste Mens van Gent Quiz


Elke eerste maandag van de maand zal er een quiz ten voordele van ME/cvs plaatsvinden in café Koepuur te Gent. Met quizmaster Jens Acke. De winnaar van de dag wint een mooie prijsje, de beste ploeg over de 3 avonden gaat naar huis met de hoofdprijs. Alle deelnemers krijgen een blauw ME awareness-lintje.
Inschrijven: op quiz@12me.be, ploegen van maximum 4 personen, €2.50 per persoon.

IMG

15 december: Warmste pasta-avond


Voor slecht €13,50 eet je een heerlijke pasta in Restaurant Lekker GEC in Gent en steun je 12ME. De opbrengst van deze gezellige pasta-avond wordt ingezet om de ernst van ME/cvs in België bij een breder publiek bekend te maken en wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte te ondersteunen.
Er is ook een kerstmarktje met de prachtigste handwerkjes gemaakt door personen met ME en hun naasten en een informatiestand over ME/cvs.
Stuur een mail naar pasta@12me.be om je in te schrijven en door te geven of je graag een ´vegetarische pasta met bolognaisesaus´ eet, of liever een ´veggie rode pesto saus´. Beiden worden geserveerd met witte penne.

IMG

27 oktober: Run voor ME/CVS


Als je ME/CVS hebt, kan de tocht naar het toilet al aanvoelen als een marathon…
Om patiënten een hart onder de riem te steken zullen Jens, Willem en verschillende sympathisanten van de World Runners Belgium in Merelbeke op 27 oktober de marathon van Gent lopen ten voordele van 12ME. Je kunt de lopers sponsoren voor €1 of €2 per kilometer. Als je het volledige traject van 42 km sponsort, verdien je een eervolle vermelding op het shirt van onze lopers. Het geld gaat integraal naar het goede doel en de strijd tegen ME/CVS!
Wens je graag de marathon van Gent mee te lopen voor 12ME? Of wil je sponsoren? Neem dan contact op via marathon@12me.be

IMG IMG

1 november tem 23 december: Kerst en winterwarmte voor ME


Met verschillende lotgenoten met ME en hun naasten hebben we kerst en winter handwerkjes en een kaartenreeks gemaakt, voor wat extra warmte deze eindejaarsperiode. Want voor personen met ME/cvs is deze periode niet altijd gemakkelijk. Gezelligheid en drukte eisen hun tol, of juist de eenzaamheid omdat iedereen samen is, maar de ernstig zieke persoon niet in staat is om de feestelijkheden bij te wonen.
Mail naar info@12me.be als je graag iets wilt kopen, dan kijken we samen hoe het tot bij jou komt. Het kan opgehaald worden in Gentbrugge en Gouda, of per post verstuurd met een kleine meerprijs. Op onze facebookpagina staan de foto´s van de werken apart en kan je zelf uitkiezen welke je het mooist vindt, ook houden we je daar op de hoogte als er een kerstmarktje plaatsvindt.
Dank aan: Rian Schalk, Dimitri Van Paepegem, Karolien Duellaert, Sjannie van de Wetering, Yvonne van Hek, Oscar Herodo, Shiloh, Christina Baltais, Helene de Winter, Frie Van Grunderbeeck, Hans Smits en Lizzy Smits.

Deze eindejaars-awarenesskaarten kosten €6 voor een setje van 8 ansichtkaarten. Foto´s van de handwerkjes volgen binnenkort!

IMG

15 december: benefiet concertje door MarsMan & The Intergalactic Mister T


MarsMan & The Intergalactic Mister T spelen een benefietconcertje tvv 12ME. Met muziek, comedy, kleinkunst, flauwe zever en andere bijna waargebeurde verhalen nemen ze jullie mee op een muzikale ruimtereis.
Was u nog gezond, kom u dan ziek lachen op zondag 15 december bij Trafiek vzw in Gent. Onze raket vol grappen en grollen begint te daveren om 15.30 en duurt ongeveer een uurtje.
Er zijn 30 plaatsen voorzien. Ben je er gaarg bij stuur dan een mailtje naar info@12me.be of klik in het facebookevent op ´gaan´: https://www.facebook.com/events/561538717951766/
De bijdrage is vrij en gaat integraal naar 12ME, onze richtprijs is 5 euro pp. We hopen zo een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Laat ons een goed doel en amusement combineren :-)

IMG